top of page

כוסמת הקוסמת: סופר פוד בריאותי שכולנו צריכים להכיר

תמונת הסופר/ת: יפית אוחנהיפית אוחנה

עודכן: 18 בנוב׳ 2024



סידור אסתטי של גרעיני כוסמת בקערה בסביבה טבעית

הרבה אנשים טועים לחשוב שכוסמת היא דגן, אבל למעשה מדובר בצמח עשבוני, והזרעים שלו הם מה שאנחנו אוכלים. היא מציעה כל כך הרבה יתרונות בריאותיים, שלא פלא שהיא צוברת פופולריות בשנים האחרונות. אז למה כל כך הרבה אנשים מתלהבים מהכוסמת? בואו נעמיק ונבין יחד מה הופך אותה לבחירה מצוינת למי שמחפש בריאות.


מאיפה מגיעה הכוסמת?


כוסמת היא כוכבת אזורית. רוב הכוסמת בעולם גדלה בסין וברוסיה, שם היא מהווה חלק משמעותי מהתזונה המסורתית. במזרח אירופה, למשל, היא משמשת להכנת מאכלים כמו דייסה מלוחה שנקראת קאשה, ובצרפת משתמשים בקמח כוסמת כדי להכין קרפים דקים וטעימים. ביפן היא הכוכבת שמאחורי אטריות סובה המפורסמות, ואפילו באיטליה יש לה נוכחות בפסטה מיוחדת בשם פיצוקרי.


מה כל כך מיוחד בכוסמת? אז למה דווקא הכוסמת?

היא מכילה כל כך הרבה חומרים מזינים שמועילים לגוף בצורה משמעותית.


💡 חלבון צמחי איכותי וקל לעיכול:

מחפשים מקור חלבון צמחי טוב? הכוסמת מכילה חלבון קל לעיכול, מה שהופך אותה לאידיאלית לצמחונים, טבעונים ולכל מי שמחפש להגביר את צריכת החלבון שלו בלי לפגוע במערכת העיכול.


🌱 חומצות אמינו:

עם 12 חומצות אמינו, הכוסמת עומדת בשורה הראשונה עם הדגנים המלאים, מה שמעניק לה יתרון בתהליכי בניית השרירים, חידוש התאים ותחזוקת הגוף.


💪 ביופלבנואידים:

כוסמת עשירה ברוטין וקוורציטין, שני ביופלבנואידים שעושים פלאים לבריאות הלב. הם עוזרים להפחית רמות של כולסטרול רע (LDL), לשמור על לחץ דם תקין, ולחזק את דפנות כלי הדם.


🍃 סיבים תזונתיים:

לא רק שהיא טעימה, הכוסמת גם מלאה בסיבים תזונתיים שתורמים לתהליך העיכול ותחושת השובע. עם תחושת שובע מתמשכת, קל יותר לשמור על משקל תקין ולהימנע מנשנושים מיותרים.


🍽️ ללא גלוטן:

כוסמת היא חברה טובה לחולי צליאק, מכיוון שהיא לא מכילה גלוטן, כך שניתן ליהנות ממנה בלי לחשוש.


🥄 נוגדי חמצון:

הכוסמת לא חוסכת גם בנוגדי חמצון חזקים כמו ויטמין E, חומצה פנולית, סלניום ופלבונואידים. כל אלה עוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים ששוחקים את הבריאות שלנו.


🌿 מינרלים וויטמינים:

מחפשים מינרלים כמו אבץ, מגנזיום וזרחן? תמצאו אותם כאן, לצד ויטמיני B וחומצה פולית, כולם חיוניים לתפקוד נכון של הגוף ולתחזוקה של מערכת חיסונית בריאה.


📉 ערך גליקמי נמוך:

אם אתם סוכרתיים או פשוט רוצים לשמור על רמות גלוקוז יציבות, הכוסמת היא בחירה נהדרת הודות לערך הגליקמי הנמוך שלה, שעוזר לאזן את הסוכר בדם לאורך זמן.


איך להתחיל לשלב כוסמת בתזונה היומית?


אם אתם שואלים את עצמכם איך להתחיל ליהנות מהיתרונות של הכוסמת, התשובה פשוטה: התחילו לאט. הוסיפו כוסמת לתפריט השבועי שלכם בהדרגה. אפשר להכין ממנה דייסות מלוחות או מתוקות, להכין תבשילים, לשלב אותה בסלטים, או אפילו להשתמש בקמח כוסמת לאפייה ביתית.


הכוסמת היא מזון רב תכליתי, בריא ומזין שיכול לשפר את הבריאות שלכם בטווח הארוך. בין אם אתם מחפשים לשמור על משקל, לשפר את הבריאות הכללית או להעניק לגוף שלכם את החומרים המזינים הטובים ביותר, הכוסמת היא ללא ספק בחירה מצוינת.


אז למה לא לנסות כבר היום?


טורטיות כוסמת


מצרכים:

2 כוסות כוסמת ירוקה מושרית (מינימום 3 שעות, רצוי להנביט)

כוס עד כוס וחצי מים

כפית מלח


אופן הכנה:


1. לאחר ההשריה, לסנן את הנוזלים ולהוסיף כוס מים וכפית מלח לבלנדר.

2. אם המרקם סמיך מדי, הוסיפו מים בהדרגה.

3. חמים את המחבת עם כפית שמן (שמן קוקוס מומלץ) ויוצרים טורטייה.

4. כשהטורטייה מתייבשת בחלקה העליון, הפכו אותה בעדינות.


כוסמת היא לא רק תוספת בריאה לתפריט שלנו, אלא סופר פוד אמיתי, שמציע יתרונות רבים לגוף. בין אם אתם מחפשים אלטרנטיבה לחלבון, או פשוט רוצים לגוון את התפריט, הכוסמת היא בחירה מצוינת. אל תשכחו להתנסות במתכונים השונים ולהתענג על היתרונות הבריאותיים שלה!

אשמח לשמוע מכם!  
בין אם אתם מחפשים מידע נוסף על השירותים שאני מציעה, רוצים לקבוע פגישה, להזמין חבילת פינוק או סתם לשתף אותי בחוויה, אני כאן עבורכם. השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם. יחד נתאם ציפיות וניצור את הדרך לבריאות, איזון וחיוניות.
 
צרו קשר עוד היום ונתחיל במסע שלכם לשינוי אמיתי! 

תודה, אחזור אליך בהקדם

© כל הזכויות שמורות ליפית אוחנה

bottom of page