
בעשור האחרון, מחקרים רבים מראים כי צמחי מרפא תופסים מקום של כבוד במניעת מחלות לב וכלי דם, ואחד הצמחים הבולטים הוא ההיביסקוס.
מחקר שהתבצע בספטמבר 2004 בסין גילה כי לגביעי ההיביסקוס יש נוגדי חמצון חזקים מאוד, בדומה לאלה הקיימים ביין אדום, תה ירוק ורימונים. נוגדי חמצון אלו חשובים במיוחד משום שהם עשויים לסייע במניעת חמצון ושקיעה של הכולסטרול הרע (LDL), ובכך להקטין את הסיכון לטרשת עורקים ולמחלות לב.
איך ההיביסקוס תורם לבריאות הלב?
נוגדי החמצון שבצמח ההיביסקוס פועלים בצורה יעילה לשמירה על תקינות כלי הדם ועל תפקוד הלב. כאשר הכולסטרול הרע עובר חמצון, הוא מצטבר על דפנות כלי הדם, מה שגורם להיצרות ולסיכון מוגבר למחלות לב כמו התקפי לב ושבץ מוחי. צריכה של נוגדי חמצון כמו אלו הנמצאים בהיביסקוס יכולה לסייע בהפחתת החמצון הזה, ובכך לשמור על כלי דם נקיים ובריאים.
יתרונות נוספים של זרעי ההיביסקוס
מחקר נוסף שנערך בסין באפריל 2007 הראה שזרעי ההיביסקוס מכילים חומרים מזינים חשובים כמו חומצה לינולאית וחומצה אולאית, לצד ויטמינים חיוניים כמו ויטמין E. חומצות שומן חיוניות אלו, יחד עם ויטמינים המגנים על הלב, כמו בטא סיטוסטרילים, תורמים לבריאות הלב וכלי הדם בצורה ישירה.
ההיביסקוס גם כצבע מאכל טבעי
במחקר שנערך בתאילנד בדצמבר 2007, נמצא כי לפרחי ההיביסקוס שיובשו בהקפאה יש פוטנציאל לשמש כצבע מאכל טבעי בעל גוון אדום-סגול עז. צבע טבעי זה הוא בעל יציבות גבוהה, ולכן יש לו אפשרות לשמש חלופה טבעית ובריאה לצבעי מאכל מלאכותיים הנמצאים במזון התעשייתי.
אזהרה חשובה
חשוב לדעת שלמרות היתרונות הבריאותיים הרבים של ההיביסקוס, יש להימנע משתיית חליטת היביסקוס במהלך ההיריון, שכן היא עלולה לגרום להתכווצויות רחם.
נסו לשלב חליטת היביסקוס בתפריט היומי שלכם כדי ליהנות מנוגדי החמצון הטבעיים שלו. מדובר בתוספת טעימה ובריאה שיכולה לעזור לשמור על הלב שלכם, כל זאת תוך שמירה על אורח חיים מאוזן ובריא.